Veelgestelde vragen

Hieronder staan een aantal veelgestelde vragen om het studeren een stukje makkelijker te maken.
Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mailtje naar bachelor@curius.nl of kom langs op het hok!

Tentamens

Hoe ver van tevoren moet ik mij inschrijven voor een tentamen?
De inschrijving sluit 6 kalenderdagen voor de dag van het tentamen. Inschrijven kan vaak 8 weken van tevoren via MyTUDelft. 

Hoe weet ik of ik ben ingeschreven voor een tentamen?
In je TU mailbox ontvang je altijd een tentamenticket als je inschrijving succesvol is. Ook kun je via MyTUDelft controleren of je daadwerkelijk ingeschreven bent. 

Wat gebeurt er als ik te laat kom bij mijn tentamen?
Kom liever niet te laat! Een halfuur na aanvang sluit de tentamenzitting.

Wat gebeurt er als ik mij niet heb ingeschreven voor mijn tentamen?
Je kunt dan gebruik maken van de last-minute tentamenprocedure. Hiervoor geldt dat je je een kwartier voor aanvang van het tentamen moet melden bij de docent of surveillant. Na een halfuur wordt je toegelaten tot de tentamenzaal indien er genoeg plaatsen zijn. Meer informatie over deze procedure kun je hier vinden. Voor een online tentamen geldt in principe dat je je niet meer kunt aanmelden als je te laat bent.

Wat moet ik meenemen naar mijn tentamen?
Je campuskaart heb je nodig om je te aan te melden op de dag van je tentamen. Vergeet verder niet vakspecifieke benodigdheden zoals een rekenmachine of dictaat. Kladblaadjes zijn vaak beschikbaar tijdens je tentamen.

Vakken en Brightspace

Hoe weet ik welke vakken ik aankomende periode heb?
Via de modulekaart van Technische Bestuurskunde kan je per jaar zien welke vakken je hebt per periode, inclusief vakcodes. De modulekaart is te vinden via deze link

Hoe schrijf ik mij in voor een vak?

Waar vind ik mijn vakken?
Pin je vakken van deze periode zodat ze bovenaan staan en je ze snel kan vinden.

Waar kan ik mijn rooster vinden?

Hoe schrijf ik mij in voor een tentamen?

Bijles

Biedt Curius bijlessen aan?
Sinds kort is ons studienetwerk helemaal vernieuwd! Je kunt nu via de Microsoft Teams pagina van Curius je vraag of aanbod plaatsen. Meer informatie kun je hier vinden. 

Feedback geven

Waar kan ik mijn mening geven over het onderwijs?
Je kunt op verschillende manieren je stem als student laten horen.

  • Ieder kwartaal organiseert Curius een College Responsie Groep voor de vakken van dat kwartaal. Tijdens deze meeting worden de lopende vakken en de verbeterpunten hiervoor besproken. Deze meetings vinden altijd rond week 4 plaats, zodat de input nog meegenomen kan worden voor de resterende weken van het kwartaal. We zijn vrijwel altijd op zoek naar enthousiaste studenten die graag hun mening geven op het onderwijs. Je kunt je aanmelden door te mailen naar bachelor@curius.nl, of even langs te komen op het hok!
  • Aan het eind van ieder vak wordt een EvaSys enquete verstuurd naar je TU e-mailadres. Hier kun je anoniem je mening geven over de opzet en kwaliteit van het vak. 
  • Je kunt bij vragen of klachten altijd langskomen op het hok! Daarnaast kun je contact opnemen met de Facultaire Studentenraad (FSR) van TBM, als je een innovatief idee hebt voor de faculteit of een terugkerend probleem ziet binnen het onderwijs of de faciliteiten. Alle FSR leden zijn bereikbaar via  fsr-tbm@tudelft.nl

Sponsoren