Bachelor

Welkom op de bachelorpagina van de Curius website! Deze sectie is voor studenten die zoekende zijn naar een bacheloropleiding, of huidige studenten Technische Bestuurskunde aan de faculteit Techniek, Bestuur en Management. Deze pagina biedt informatie aan over de inhoud van de studie, de keuzes die gemaakt moeten worden gedurende de opleiding en de laatste ontwikkelingen rondom het bacheloronderwijs. 

Toelatingseisen
De faculteit Techniek, Bestuur en Management (TBM) biedt een bacheloropleiding aan: BSc Technische Bestuurskunde. Studenten die hun VWO hebben afgerond en met wiskunde B en natuurkunde in hun pakket, kunnen beginnen aan de studie. Voor de preciezie toelatingseisen kun je naar deze website.

Inhoud van de studie
De bacheloropleiding Technische Bestuurskunde bevat vakken over verschillende disciplines zoals wiskunde, economie, recht en beleidsanalyse. Je leert ook hoe je deze disciplines kunt combineren en hoe je complexe, socio-technische vraagstukken kunt oplossen met behulp van modelleren. Voor meer informatie, kun je naar deze website gaan. 

Domeinkeuze
Na een halfjaar van het eerste jaar Technische Bestuurskunde, moet je als student een domein kiezen waarin je je wilt specialiseren. Binnen dit domein focus je je op een sector of vakgebied. De volgende drie domeinen worden binnen de bachelor Technische Bestuurskunde aangeboden: 

- Transport & Logistiek (T&L)
- Energie & Industrie (E&I)
- Informatie & Communicatie (I&C)

Voor verdere informatie, klik hier.

Minor kiezen
Na het afronden van de eerste twee jaar van de bachelor, kies je voor je derde jaar een minor. Een minor is een andere studie van een halfjaar (30 ECTS). Als student heb je vrije keus in welke minor je wilt gaan doen. Er zijn veel verschillende minors bij de faculteit TBM en nog veel meer bij andere faculteiten van de TU Delft. Hier kun je een overzicht vinden van alle minors voor bachelor TB-studenten.

Je kunt ook kiezen voor een minor in het buitenland. Voor meer informatie hierover, kun je een kijkje nemen op deze pagina. Houd in gedachten dat studeren in het buitenland in het algemeen een uitgebreide orientatie en vroegtijdige inschrijving vereist. 

Een masteropleiding kiezen
To find information about master programmes, you can have a look at the Curius-website, or the TU Delft-website.

Als je vragen hebt over het bacheloronderwijs die je niet hebt kunnen vinden op de website of de TU Delft website, neem dan contact op met de opleidingsdirecteur of kom langs op de faculteit, bij Curius!

BSA

Domeinen

Minors

Regels van de faculteit TBM (OER & UR)

Bachelor Eindproject

Sponsoren