TB'er van de maand: Mees Dekkers

02 October 2019

Mees, wie kent hem niet? Deze actieve curioot is op ieder TB evenement te vinden en heeft dan ook al heel wat commissies op zijn naam staan. Zo is hij begonnen bij de P-Co als de absolute pilsbaas, vervolgens heeft hij alles op stelten gezet met de Wiski en sinds dit jaar doet hij de mooiste commissie van allemaal, ook wel bekend als de Expocie. Maar er is nog zoveel meer wat Mees tot de welverdiende TB’er van de maand maakt.

Over Mees zijn vele mooie verhalen te vertellen, dus waar te beginnen… Mees is bijvoorbeeld niet de moeilijkste als het gaat om unieke opdrachten. Zo was hij tijdens de Interactiereis van twee jaar geleden vol van vreugde toen hij zijn navel aan mocht bieden om een niet nader te noemen persoon een bodyshot van hem af te laten doen. Die persoon was Femke Pragt, secretaris van het toenmalig bestuur, en vrijwillig was het zeker niet.

Verder is Mees goed in knopen leggen en vlotten bouwen. Dit leert hij allemaal bij de scouting. Ik hoor jullie denken, is dat niet ontzettend suf? Ja, inderdaad dat is het wel. Maar ach, je moet wat doen om de tijd te vullen. Bovendien hebben ze bij de scouting een festival waar Mees zijn goudgele vitamientjes kan nuttigen. Nou heeft hij hier altijd al wel een handje van, maar tijdens dit feestje was het niet zo handig. Door zijn gebrek aan hand-oog coördinatie viel hij hand over kop achterover uit een kliko. Het eindresultaat van deze memorabele avond was twee gebroken armen. Tot zijn eigen grote verdriet betekent dit voorlopig geen foto’s maken.

Helaas zijn de meeste verhalen waarin Mees betrokken is te expliciet voor deze website. Hij heeft namelijk nogal een Rotterdams dialect, met het daarbij horende woord wat twee k'en bevat. Hij bedoelt er natuurlijk niks mee, maar grappig is het soms zeker wel. Zijn opmerkingen zijn zelfs zo grappig, dat er in zijn vriendengroep wordt geturfd als Mees weer een ‘Mees-opmerking’ maakt. De keren dat hij iets doms zegt of pas een half uur nadat een gespreksonderwerp is afgesloten opeens reageert, zijn al lang niet meer op twee handen te tellen.

Als laatst is Mees zijn kledingstijl ook niet te missen. Soms lijkt het alsof hij zo uit een thriftshop is gekropen. Dat in combinatie met zijn haar wat hij zo nu en dan afscheert, zorgt voor heel wat omkijkende hoofdjes op TB. Maar dat kan natuurlijk ook komen door de permanente lach die hij op zijn gezicht heeft. Origineel is deze verschijning in ieder geval wel! 

Weet jij iemand die het verdient om TB’er van de maand te worden? Stuur een stukje + foto's naar expocie@curius.nl!