BaCo uitje ProRail

04 December 2017

Lieve Curioten,

Afgelopen maandag was het zover; met 28 man zaten wij niet zo fris en fruitig in de trein op weg naar Utrecht voor het eerste BaCo uitje. Het OCCR van ProRail was onze bestemming. Dit is eigenlijk het hart van ProRail en het was dan ook erg interessant om te zien en te horen hoeveel factoren meespeelden bij bijvoorbeeld een incident. Waarschijnlijk zijn wij allemaal genezen van onze haat voor te late of niet aanwezige treinen. Het praatje werd ook nog eens gegeven door een oud-BaCo lid! Na het OCCR verlaten te hebben, gingen we (via het station natuurlijk!) op weg naar het hoofdkantoor van ProRail om daar een lekker lunchje te nuttigen. Vervolgens was het tijd voor volgens velen het leukste onderdeel van de dag: We mochten zelf aan de slag met een Serious Game. Hier werden sommigen van ons even met de neus op de feiten gedrukt. We mogen dan wel aan de TU studeren, maar erg soepel ging het nog niet. Na heel wat ‘inspiratie opdoen’ bij elkaar lagen er uiteindelijk een heleboel mooie treinsporen.

Na het speelkwartiertje kregen wij nog de kans de COO en de CEO van Prorail te spreken. We hebben het ze niet echt makkelijk gemaakt met ingewikkelde vragen als: “Van alles wat u op uw studie hebt geleerd waar heeft u het meeste aan in uw huidige baan?” en andere vragen die wat minder van belang waren. Na nog een leerzaam en interessant hoorcollege van een TU-professor over innovaties op het gebied van treinen, was het dan tijd voor het avondeten. Nadat we door mama Bacarly naar een klein Italiaans restaurantje werden geleid, heeft iedereen lekker kunnen smikkelen van een heerlijke authentieke pizza. Na nog  een lekker Baco’tje, een biertje of 5 en een moeizame verrekening van de kosten was het tijd om terug naar Delft te vertrekken en daar met een klein groepje nog verder te feesten.

Alle aanwezigen ontzettend bedankt voor de epische dag! Wij als BaCo hebben ontzettend genoten en hopen dat voor jullie het uitje net zo geslaagd was. Alle niet-aanwezigen: Waar waren jullie? Gelukkig komt er nog een machtig mooi weekendje aan, waarbij jullie natuurlijk allemaal wel aanwezig zijn! ZET DUS ALVAST 2-4 MAART IN JE AGENDA!

We zien jullie graag allemaal 2 Maart!

Met 22 BaCo in de hand,

De Bachelor Commissie!