Dr. Curious

06 November 2017

Lieve Dr. Curious,

Waar moet ik beginnen? Ik ben verliefd! Verliefd? ‘Natuurlijk niet man, lul!’ hoor ik je denken. Jawel, het is toch echt zo! Het is niet dat het feit dat ik verliefd ben wat het zo erg maakt, maar meer op wie. Een bestuurslid! Een ontastbaar verlangen ontstond toen zij zich presenteerde met haar toenmalige aankomende bestuursleden. Ik, nog een studentikoze bachelorstudent, viel als vrouwen vallen voor Justin Bieber genadeloos voor deze master studente. Het voelt alleen alsof ze me niet ziet staan. Ik heb de fantastische lokken van Daniel niet, voel me van tijd tot tijd zo vermoeiend als de Modelleerestafette en ben half niet zo studentikoos als Auping. Hoe kan ik haar nu strikken voor een date, zodat ik haar kan laten zien dat wij perfect met elkaar correleren? Ik kwam haar onlangs tegen op de gang en toen ze me gedag zei, reageerde ik zoals ik reageerde op het tentamen van organisatie en management: ik deed maar wat. Kun je me helpen in wat ik het beste kan doen? Op dit moment voelt het als een perfecte match, want als ik het issuepaper ben, is zij mijn onderzoeksvoorstel. 

-Anoniem25

Lieve Anoniem,

Wat een hoop onzekerheid, Daniel’s lokken zijn ook niet alles en jouw gebrek aan studentikoziteit t.o.v. die van Willem valt te bediscussiëren. Zo te horen, ben je een TB’er in hart en nieren en zou je je ook moeten realiseren dat je multidisciplinair hoort te zijn. Deze week is er een perfecte kans om schoon schip te maken, namelijk na je tentamens op donderdag 9 november tijdens het TB-café of de dag erna op de After Exam Drinks van de FreshCo. 
Als je echt wilt weten of jullie perfect correleren, heb je natuurlijk meerdere meetpunten nodig. Dit kun je natuurlijk doen door het gesprek lopende te houden en zo steeds meer over haar te weten te komen. Drink een borrel of twee, drie, vijfentwintig en wie weet wat voor een praatjes er allemaal tevoorschijn komen. Ik heb laten vertellen dat ze haar hand niet omdraait voor een jongere man, dus pak hier je voordeel. Daarnaast wil je nog meegeven dat altijd nog even kan aankloppen bij haar bestuursgenoten voor wat nuttig advies (of is dit een pleonasme?). Audaces fortuna iuvat zei een wijs man ooit, terwijl hij zijn modelleerestafette aan het ontwikkelen was. Onthoud dat, pas toe en zegevier!

XXV kusjes, 

Ut vivat, crescat, floreat, Curius nostra,

P.S. Heb jij een probleem wat je slapeloze nachten bezorgd of heb je simpelweg behoefte aan advies, mail dan naar: expocie@curius.nl