SPIJKER - 2,4 miljard boete voor 24ste bestuur wegens copyrightschending 24Kitchen®

01 July 2017Lukas Marthaler

Afgelopen week heeft het 24ste bestuur van S.V.T.B. Curius een boete van 2,4 miljard euro opgelegd gekregen door het hooggerechtshof wegens het schenden van copyrights. De televisiezender ‘24Kitchen’ spande medio September 2016 een rechtszaak aan tegen de studenten voor het onwettig gebruik van ‘hun nummer’.


Steenbrink en Bijkerk na het horen van de uitspraak van het hooggerechtshof.

De woordvoerder van de populaire culinaire zender heeft laten weten dat het bedrijf immens blij is met deze beslissing van het hooggerechtshof, ‘een zegeviering van het recht’. Zij waren namelijk van mening dat het nummer 24 eigen is aan de zender, en niet gebruikt dient te worden door inspiratieloze studenten. ‘Sla het nummer 24 dan gewoon over, wees gewoon wat creatiever, die studenten studeren nota bene aan de TU Delft.’ Aldus woordvoerder Boris Bouillon van 24Kitchen.

De studenten, van nature platzak, hebben momenteel een intern onderzoek gestart om uit te wijzen hoe het zo ver heeft kunnen komen. Naast het onderzoek wordt ook de jaarlijkse begroting van de vereniging bekeken, om te zien hoe de boete opgevangen kan worden. Munters staat er momenteel nog somber in, en heeft moeite om het geld bij elkaar te sprokkelen. ‘We hebben bij de AC-Eind barbecue wel wat winst gedraaid, maar die dure camera’s van de ExpoCie dempen deze winst enorm, zo komen we er nooit.’