Expocie

 • 10-10

  StarCo BBQ

  Lieve eerstejaars,
  Het nieuwe collegejaar is begonnen!!
  Eerst waren jullie nog de oudste leerlingen op school en nu zijn jullie opeens de jongste studenten op
  heel TB. Wij van de Starco trekken jullie met alle liefde door deze zware eerste periode.

 • 12-06

  MANISCH – BOILER ROOM FESTIVAL

  https://www.curius.nl/f/photoalbum/showfull/194/dsc_0467.jpgEen kleine maand geleden vond in het TB-café het grootste evenement van het jaar plaats: de Bardies. Na een voorbereiding van vele weken en de bar met 10.0 kaarsen te hebben gefeliciteerd, begon de BarCo vroeg in de ochtend met de opbouw van wat een onvergetelijke avond moest worden. En wat is er genoten. Voor het eerst werd de faculteit TBM omgetoverd tot een zomerfestival: een bron van genot, een uiting van hip zijn en een orgastische samenklank van dansbare tonen. Overmatige vreugde, hyperactiviteit, impulsiviteit en een sterke ongeremdheid in tal van psychische functies: ‘Manisch’ was ontstaan. Zonnestralen baadden het terras in een zee van zaligheid, maar weerhield de TB’er er niet van zich direct na het consumeren van de bekendste Amerikaanse delicatesse naar de dansvloer te begeven. Geef hem eens ongelijk met zo’n line-up. Bollemat, Dobs, CHUUN, Stefanie Scholtes en Pim and Proper; uitblinkers in hun vak en grote aandeelhouders in het succes van Manisch. Het festival had alles: een kalmerende loungehoek voor de mindfulness-fanaat, suikerspinnen en snoep voor de zoetekauw, en een binnen- en buitenbar met een grote verscheidenheid aan alcoholische versnaperingen voor de dorstige delegeerder. Tot in de vroege ochtend bleef het podium een hoge-dichtheidsbom met een onmiskenbaar energieniveau wat alleen de TB’er in die mate kan opbrengen. Het was voor de BarCo, zelfs met de enorm omvangrijke ingekochte voorraad, lastig om iedereen bij te benen. Kudo’s voor ons: toch gelukt. Om niet eeuwig door te praten over de ongekende mate van succes van deze avond, wat echter niet moeilijk is, kan het beste worden geluisterd naar de Amerikaanse schrijver James Gleick: “we choose mania over boredom every time”. Iedereen: bedankt namens BarCo 10.0!

 • 27-05

  Krakau 2K18

  29 april, tien voor drie ‘s nachts. Bijna alle deelnemers zijn aanwezig en met een glimlach van oor tot oor genieten we van een kleine consumptie. Niet lang daarna zitten we met z’n allen in de trein onderweg naar Schiphol, waar tot onze verbazing bleek dat er sprake was van een stroomstoring. Met een vertraging van anderhalf uur en een enorm opgeluchte Anouk, vertrokken we richting het land van de wodka en aardappels cultuur en historie.

 • 16-05

  BaCo weekend 2018

   Terugblik op het BaCo weekend

  Met een presi BaCo die zelf 20 minuten te laat arriveerde was het BaCo weekend niet echt zorgeloos begonnen. Gelukkig waren deze zorgen gauw verdwijnen mede dankzij onze held van een chauffeur die ons te pas en te onpas vertelde over de brug die nu al 2 jaar werd gebouwd.

  Het BaCo weekend was begonnen. Twee hele mooie dagen vol met interessante presentaties, maar ook nuttige één op één gesprekken, een mooie party met als gevolg een zeer brakke busreis, onverwachte sneeuwval en een onverwacht McDonalds diner, paintball duels en de hele grote blauwe plekken.

 • 19-04

  SPIJKER - Curius verlaat Facebook en verkoopt zelf persoonsgegevens

  Curius verlaat Facebook en verkoopt zelf persoonsgegevens

  Het verlaten van Facebook is helemaal hot topic. Het ‘Bye Bye Facebook’ evenement van Arjen Lubach kreeg veel aanhangers. Wij als ExpoCie zagen dit natuurlijk al lang aankomen, vandaar dat al jaren geleden gestart is met ons eigen platform. We merken dat de populariteit van onze site www.curius.nl/expocie na de teloorgang van Facebook steeds groter wordt. Zoals iedereen nu wel weet komt Facebook er openlijk over uit met jullie gegevens te strooien. Sinds kort kan men zelfs inzien met wie Facebook jouw gegevens heeft gedeeld.  Dit is natuurlijk schandalig, zoiets moet geheim en een verrassing blijven! Het is toch veel chiller als je uit het niets een betere zorgdekking krijgt omdat je zo veel pilsjes drinkt?!

 • 10-04

  TB'er van de maand

  Ze is leuk, lief, grappig, zorgzaam en helemaal gek. Ze zet zich in voor alle TB-studenten, is vaak te vinden in het TB-café en heeft altijd weer iets grappigs te vertellen. Ze is dan wel klein, maar ze valt zeker op door haar spontane innerlijk. Met trots presenteer ik jullie de TB’er van deze maand: Eva Hogervorst

 • 14-12

  SPIJKER - Studenten pleiten voor opbreken TB kartel

  Studenten aan de Technische Universiteit Delft zien het steeds meer om zich heen, de kartel vorming. Aan de meeste faculteiten valt dit nog binnen de perken met één uitzondering hier op, Technische Bestuurskunde. Zo zou er een klein select groepje TB’ers alles bepalen.

 • 07-12

  Dr. Curious 2.0

  Lieve Dr. Curious,
  Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen. Lang twijfelde ik of ik iemand zou benaderen voor advies, maar na het lezen van de vorige column heb ik het nodige duwtje in de rug gehad. Student zijnde heb ik altijd erg opgekeken naar de universitaire docent/professor. Ik mag dan wel communicatief en multidisciplinair zijn, maar sommige universitaire docenten hebben toch een immaterieel iets wat lastig te omschrijven is. Het is niet per definitie iets seksueels, maar een bepaalde manier van lonken die de agent-principaal verhouding af en toe waziger maakt. Daniel van het 25e heeft ook zo een manier van kijken. Je snapt wel wat ik bedoel. 

 • 04-12

  BaCo uitje ProRail

  Lieve Curioten,

  Afgelopen maandag was het zover; met 28 man zaten wij niet zo fris en fruitig in de trein op weg naar Utrecht voor het eerste BaCo uitje. Het OCCR van ProRail was onze bestemming. Dit is eigenlijk het hart van ProRail en het was dan ook erg interessant om te zien en te horen hoeveel factoren meespeelden bij bijvoorbeeld een incident. Waarschijnlijk zijn wij allemaal genezen van onze haat voor te late of niet aanwezige treinen. Het praatje werd ook nog eens gegeven door een oud-BaCo lid! Na het OCCR verlaten te hebben, gingen we (via het station natuurlijk!) op weg naar het hoofdkantoor van ProRail om daar een lekker lunchje te nuttigen. Vervolgens was het tijd voor volgens velen het leukste onderdeel van de dag: We mochten zelf aan de slag met een Serious Game. Hier werden sommigen van ons even met de neus op de feiten gedrukt. We mogen dan wel aan de TU studeren, maar erg soepel ging het nog niet. Na heel wat ‘inspiratie opdoen’ bij elkaar lagen er uiteindelijk een heleboel mooie treinsporen.

 • 06-11

  Dr. Curious

  Lieve Dr. Curious,

  Waar moet ik beginnen? Ik ben verliefd! Verliefd? ‘Natuurlijk niet man, lul!’ hoor ik je denken. Jawel, het is toch echt zo! Het is niet dat het feit dat ik verliefd ben wat het zo erg maakt, maar meer op wie. Een bestuurslid! Een ontastbaar verlangen ontstond toen zij zich presenteerde met haar toenmalige aankomende bestuursleden. Ik, nog een studentikoze bachelorstudent, viel als vrouwen vallen voor Justin Bieber genadeloos voor deze master studente. Het voelt alleen alsof ze me niet ziet staan. Ik heb de fantastische lokken van Daniel niet, voel me van tijd tot tijd zo vermoeiend als de Modelleerestafette en ben half niet zo studentikoos als Auping. Hoe kan ik haar nu strikken voor een date, zodat ik haar kan laten zien dat wij perfect met elkaar correleren? Ik kwam haar onlangs tegen op de gang en toen ze me gedag zei, reageerde ik zoals ik reageerde op het tentamen van organisatie en management: ik deed maar wat. Kun je me helpen in wat ik het beste kan doen? Op dit moment voelt het als een perfecte match, want als ik het issuepaper ben, is zij mijn onderzoeksvoorstel. 

  -Anoniem25

Archive