Inhousedag Fakton Energy

Inhousedag Fakton Energy
Type

curius

Datumdinsdag 15 februari 2022 van 11:45 tot 18:00 uur

*Dutch speaking event*
*Only Msc. students*

Wil jij werken bij een high-end consultant in de energie sector? Kom dan mee naar de inhousedag van Fakton Energy op 15 februari!

Fakton Energy is consultancy organisatie voor complex financiële en strategische vraagstukken in de energietransitie en maakt deze concreet.  Zij zien dit als belangrijkste motor achter het op gang brengen van de energietransitie. Zij structureren strategieën, stutten strategische keuzes met heldere en diepgaande onderbouwing, verbinden partijen uit de energie- en vastgoedwereld aan elkaar in duurzame samenwerkingen en structureren technische oplossingen en hoogwaardige businesscases. Dit doen ze voor gemeenten, warmtebedrijven en vastgoedeigenaren. Fakton Energy werkt met 15 gedreven professionals al zeven jaar binnen de grotere organisatie Fakton met een bestaansrecht van 40 jaar. Dit alles doen wij vanuit ons moderne en informele kantoor op de 22e verdieping van het WTC in Rotterdam.

Onze Why: ‘Omdat we in 2050 klaar willen zijn’

Wij voelen als Fakton Energy de urgentie om op tijd over te gaan naar een CO2-neutraal energiesysteem. Op tijd is eigenlijk nog ruim vóór 2050. De bijdrage van de energietransitie in de gebouwde omgeving op het halen van de klimaatdoelstellingen is groot. Wij voelen dus de relevantie van ons werk in het beperken van de wereldwijde opwarming. Het maken van deze impact drijft ons. Vanuit verschillende hoeken komen regelmatig geluiden dat het lastig wordt om 2050 te halen. De complexiteit zien wij natuurlijk, maar wij laten in ons dagelijks werk zien dat het mogelijk is om het wél haalbaar te maken. 

Wat we doen: Structureren en verbinden

Fakton Energy maakt de energietransitie concreet. We regisseren complexe processen in de energietransitie, maken financiële vraagstukken transparant in integrale vastgoed en energie businesscases, verbinden marktpartijen om financierbare projecten en samenwerking te realiseren en weten we als geen ander de verduurzamingsopgave van vastgoedportefeuilles te structureren. Kortom een unieke combinatie van consultants met vastgoed en energie kennis.

Een greep uit onze opdrachten:

  • Strategische advisering en of dealmaking van gemeenten, investeerders, woningcorporaties, projectontwikkelaars en warmtebedrijven over hun positionering en strategie op de warmtemarkt en over de marktordening, PPS, de wijze hoe deze op te tuigen.

  • Structureren van businesscases van warmtenetten, gebruikslasten voor de eindgebruiker en benodigde investeringen in het vastgoed; Dit deden wij voor vele van de geplande en bestaande Nederlandse warmtenetten.

Fakton Energy is een ideale plek om jezelf te ontwikkelen

Fakton Energy is een interessant bedrijf voor starters die graag impact willen maken terwijl ze zichzelf ontwikkelen. Persoonlijke ontwikkeling staat centraal en in een snelgroeiende sector bieden wij een mooie balans tussen jong talent en collega’s met veel ervaring. Onder begeleiding van ervaren professionals krijgen jongen mensen al snel veel verantwoordelijkheid bij het uitvoeren van spraakmakende projecten.

Schrijf je nu in en verstuur voor 8 februari je CV naar extern@curius.nl!

Sponsoren

Sponsoren