Traineeship Toekomstmakers

Company
Stedin
Type
Internship
Location
Curius
Sector
Master
Required language
Dutch, English
Website
http://werkenbijstedin.net 

Description

WERK WAAR JE TROTS OP KAN ZIJN
DIT GA JE DOEN

Met jouw deelname aan ons traineeship Toekomstmakers, zorg jij samen met Stedin voor een leefwereld vol nieuwe energie. Ruim 2,2 miljoen klanten vertrouwen op ons en jij zal hier een belangrijke rol in spelen. De overgang naar duurzame energiebronnen vereist flinke aanpassingen van ons energiesysteem, waaronder de implementatie van vernieuwende technieken en slimmer gebruik van de bestaande netten.

Daarom kunnen we aanpakkers zoals jij goed gebruiken, die bereid zijn om een voortrekkersrol op te nemen en het verschil te maken door mensen met elkaar in contact te brengen. Ben jij klaar om ons te helpen bij het versnellen en relevant blijven in deze veranderende wereld? Word dan één van onze Stedin Toekomstmakers.

Wat je bij Stedin gaat doen als Toekomstmaker?

Tijdens het tweejarige traineeship ontdek jij wat er allemaal komt kijken bij de energietransitie en welke rol Stedin hierin speelt. Je werkt aan vier verschillende projecten/opdrachten en maakt hier direct verschil Je maakt impact binnen Stedin en draagt bij aan (het versnellen van) de energietransitie. Jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling staat centraal en je wordt intensief begeleid met een innovatief en uitdagend ontwikkelprogramma, zodat jij het maximale uit jezelf haalt en een vliegende start aan jouw carrière en ambities maakt.

Bij Stedin is er genoeg te doen, met diverse opdrachten die je op basis van jouw interesses of ontwikkelpunten zelf kunt kiezen. Voorbeelden van opdrachten zijn:

  • het analyseren van gasnetten om een strategisch inzicht te geven waar warmtenetten zullen ontstaan; 

  • innovatieve oplossingen bedenken om klanten in congestiegebieden tóch aan te sluiten op het elektriciteitsnet; 

  • het leiden van een project met een multidisciplinair team om een bijdrage te leveren aan de energietransitie/efficiënte bedrijfsvoering. Bijvoorbeeld een project waar je d.m.v. pilots onderhoudswerkzaamheden slimmer plant; 

  • onderzoeken wanneer grote bedrijven overschakelen naar elektrisch transport en wat dit betekent voor de investeringen in ons elektriciteitsnet;

  • het maken van een ombouwplan voor hoe we wijken kunnen ombouwen van aardgas naar waterstof;

  • het leiden van een team om in samenwerking met gemeentes autonome netten inhoudelijk vorm te geven.

Naast je opdracht is er ook ruimte om je tijd zelf vorm te geven door het oppakken van nevenactiviteiten of door mee te gaan op rondgangen. Ga langs bij een hoogspanningsstation, denk mee over een nieuwbouwproject voor de Bedrijfsschool, werk een innovatief idee uit dat Stedin vooruit helpt of ben actief in het bestuur van Jong Stedin!

JOUW STERKE PUNTEN
WORDEN WE BLIJ VAN

Als Toekomstmaker binnen Stedin maak jij deel uit van de discussies over de energietransitie en laat je je stem horen. Je hebt een eigen visie op de rol van verschillende partijen en bedenkt praktische oplossingen voor uitdagingen die we tegenkomen. Je houdt van samenwerken en aanpakken. De diversiteit van je werk, zowel in werkzaamheden als in stakeholders, maakt het extra uitdagend en interessant.

  • Je hebt net een wo-masterdiploma op zak (of behaalt deze binnenkort) met bij voorkeur technische affiniteit en/of link met de energiesector, bijvoorbeeld door relevante (werk)ervaring, studie of extracurriculaire activiteiten. Denk aan opleidingen als sustainable energy technology, (technische) bedrijfskunde, technische bestuurskunde, elektrotechniek, energietechniek of een andere relevante studierichting. 

  • Je hebt maximaal 1 jaar werkervaring. 

  • Je bent bevlogen en vasthoudend om het verschil te maken in de energietransitie. Bouwen aan duurzame innovaties en beter netbeheer, dat is wat jij wil! 

Voldoe je (nog) niet aan alle functie eisen, maar denk je dat jij de juiste kandidaat bent? Dan zijn we benieuwd naar je en nodigen we je graag uit te solliciteren!

meld je aan!

Sponsors