Career preparation

De laatste tentamens worden gemaakt, dagen in de UB worden korter en eindprojecten worden ingeleverd. Kortom: je gaat afstuderen! Je gaat een belangrijke fase in je leven afsluiten en begint met een spannend nieuw hoofdstuk: je eerste stage of baan. Maar hoe weet je welke carrière bij jou past? En als je eenmaal je droombaan hebt gevonden, hoe zorg je ervoor dat je wordt aangenomen én kan gaan doorgroeien? Daar lees je in de Career Guides van Magnet.me alles over!

Magnet.me is een online netwerk voor studenten, starters en werkgevers dat het makkelijker maakt om een baan te vinden die echt bij je past. Je ontdekt relevante vacatures op basis van je profiel en likes van vacatures, en met een beetje hulp van ons algoritme. Je bouwt een netwerk op door te connecten met bedrijven die in jou geïnteresseerd zijn. Werkgevers sturen hun likes en connecties berichten, in plaats van spammerige, koude reach outs te doen. 

Alvast beginnen met oriënteren? Maak dan een gratis profiel aan op Magnet.me via de knop hieronder! 

Meld je aan!

Oriënteren

Wanneer je bent afgestudeerd aan de faculteit Techniek, Bestuur en Management, zijn er onwijs veel kanten die je op kan gaan met je carrière. Het is aan jou om erachter te komen welke richting jij graag op wilt gaan. Nog geen idee wat voor baan bij jou past? Lees dan vooral het artikel De zoektocht naar een baan: wat voor baan wil ik eigenlijk?  voordat je begint met zoeken. 

Misschien krijg jij wel enorm veel energie van het helpen van bedrijven met bepaalde vraagstukken en wil jij als Technical Consultant aan de slag. Meer weten over een baan als Consultant? Daar lees je alles over in de Functieomschrijving van een Technical Consultant. Of wil jij graag een steentje bijdragen aan de maatschappij? Dan is een baan bij de Overheid wellicht iets voor jou. Meer informatie hierover vind je in het artikel Werken bij de Overheid

Solliciteren

Als je bent uitgenodigd om te solliciteren voor jouw droombaan als consultant, dan wil je vast weten wat je tijdens je sollicitatiegesprek allemaal kunt verwachten.  Bereid je optimaal voor met dit artikel over solliciteren op een consultancy functie

Tijdens het gesprek wil je natuurlijk een goede indruk maken op de werkgever. Bekijk de 10 tips en 4 voorbeelden voor de perfecte elevator pitch, zodat je de werkgever kan laten zien wie je bent en waarom jij moet worden aangenomen. Daarnaast is het altijd goed om vragen te stellen aan de werkgever. Dit zijn de beste vragen om te stellen tijdens een sollicitatiegesprek

Doorgroeien

Nog niet op zoek naar een stage of baan maar wel naar een bijbaan voor naast je studie? Lees dan vooral dit artikel over bijbanen om naast je studie te doen om je te helpen met het vinden van een bijbaan die bij je past. Heb je jouw stage, bijbaan of fulltime baan binnengehengeld en ben je benieuwd hoe je echt kan gaan doorgroeien? Daar lees je alles over in het artikel Hoe maak je carrière?.

Vaardigheden

Het eerste wat de werkgever van jou te zien krijgt is je cv. Om een goede eerste indruk te maken moet jouw cv daarom on-point zijn! Wat een cv precies is en hoe je een cv maakt lees je in het artikel Hoe maak je een curriculum vitae (cv)?. Als jij op basis van je cv bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek is het ook belangrijk dat je jezelf op een duidelijke manier voorstelt. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Dat lees je in Jezelf voorstellen: voorbeelden en tips!

Klaar om een baan of stage te vinden die bij jou past! Maak dan een gratis profiel aan op Magnet.me via de knop hieronder! 

Meld je aan!

Sponsors