Meeloopstage Transaction Strategy and Execution

Company
EY
Type
Internship
Location
Curius
Sector
Bachelor & Master
Required language
English
Website
http://www.ey.com/NL/nl/About-us

Description

Veel fusie- en overnametrajecten leiden niet tot waarde creatie. Hoe kan de beoogde waarde wel behaald worden? Een goede executie is essentieel om waardeverlies te voorkomen.

EY is een wereldwijde speler actief op het gebied van (Tech) Consulting, Assurance, Tax en Strategy and Transactions. Met onze expertise, systemen en financiële diensten dragen we bij aan een betere werkomgeving. Dat begint met een cultuur waarin je training, kansen en creatieve vrijheid krijgt om jezelf en EY continu te verbeteren. 

Strategy and Transactions (SaT) speelt een cruciale rol bij het ondersteunen van haar klanten bij het kopen, verkopen en fuseren van ondernemingen. Strategievorming, herstructureringen, operationele verbeteringen en IPO’s horen daar ook bij. Je werkt nauw samen in teamverband zodat je klanten in staat zijn om goed onderbouwde beslissingen te nemen. Hierdoor kunnen zij hun kapitaal en transacties managen in een snel veranderende wereld. Als Strategy and Transactions-specialist werk je binnen diverse functionele gebieden, sectoren en regio’s.

Wat je bij ons kunt verwachten – een verrijkende ervaring waarvan je een leven lang profiteert

Veel fusie- en overnametrajecten leiden niet tot waarde creatie. Hoe kan de beoogde waarde wel behaald worden? Een goede executie is essentieel om waardeverlies te voorkomen. Binnen het Transaction Strategy and Execution team ondersteunen we bij fusies, koop- en verkoopprocessen en herstructureringen om maximale waarde te realiseren. De focus van de dienstverlening ligt bij de pre- en post-transactiefase.

 • Gedurende je stage ben je meteen onderdeel van het Transaction Strategy and Execution team. In de pre-transactiefase ben je verantwoordelijk samen met je team om het “target” te beschrijven. Je richt je hierbij vooral op de markt, operations, het bepalen van synergiën en seperations complexity analyses.
 • Tijdens het integratie-/separatie proces werk je mee aan het soepel laten verlopen van de transitie en het monitoren van de voortgang en de resultaten om zo de maximale waarde van de transactie te behalen.
 •  Je werkt mee aan het winnen van nieuwe opdrachten voor EY, door een bijdrage te leveren aan de sector decks die gebruikt worden om onze sectorkennis te tonen aan (potentiele) klanten.
 •  Met een internationaal team draag jij bij aan post deal integraties, afsplitsingen van bedrijfsonderdelen en operationele & IT Due Diligence onderzoeken.
 • We helpen je het maximale uit jezelf te halen door je een mentor toe te wijzen, die je regelmatig van feedback voorziet en je begeleidt

Wat je meebrengt – vaardigheden waarmee je de toekomst vorm geeft

 • Je bevindt je in de laatste fase van je WO studie Finance, Econometrie of een Bèta studierichting.
 • Naast je studie heb je jezelf op verschillende manieren ontwikkeld, bijvoorbeeld tijdens een relevantie stage, een bestuursjaar of andere nevenactiviteiten.
 • Je hebt sterke en aantoonbare affiniteit met fusies en overnames en de financiële wereld in brede zin.
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen, beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk zeer goed.
 • Je bent bovengemiddeld ervaren met Microsoft Office en Excel. Daarnaast ben je bereid en enthousiast om de opleiding tot CFA Charterholder of Lean Six Sigma te volgen.

Wat we je bieden – een inspirerende werkomgeving

We bieden je een stimulerende werkplek en een divers pakket aan werkzaamheden. Zo krijg je een kijkje in onze keuken en maak je kennis met onze professionele, maar informele cultuur. Wat je nog meer kan verwachten bij EY:

 • De mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende sociale activiteiten die op kantoor worden georganiseerd, zoals: Young EY, vrijdagmiddagborrels, sportevenementen en teamuitjes.
 • De mogelijkheid voor snelle professionele en persoonlijke ontwikkeling; maak een optimale carrière start welke bestaat uit verantwoordelijkheden, het leren van ervaren collega's, een uitgebreid netwerk en het volgen van verschillende workshops.
 • Bij EY heeft elk individu met zijn/haar visie en mening een unieke bijdrage. Dus ook jij! Onze cultuur is open waarin aandacht voor diversiteit beleidsmatig is verankerd.

Klik hier voor meer informatie over wat werken bij EY aantrekkelijk maakt.

 

Word onderdeel van ons highest performing team!

Klik hier om naar de sollicitatiepagina te gaan. Heb je vragen, neem dan contact op met Imke Smulders (Recruiter) via +31(0)6 2125 1226 of via email imke.smulders@nl.ey.com.

 

Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een (online) assessment en een pre employment screening.
Door wet- en regelgeving en doordat EY (en in sommige gevallen haar klanten) hoge eisen stelt aan de betrouwbaarheid en de integriteit van haar medewerkers wordt elke nieuwe medewerker gescreend. Afhankelijk van het functieniveau kan de pre employment screening uit de volgende onderdelen bestaan: Verklaring omtrent Gedrag (VOG) of – indien geen VOG in Nederland kan worden aangevraagd – Criminal Background Check uit het land waar je op dit moment woont of de afgelopen vijf jaren hebt gewoond, integriteitsvragenlijst, verificatie van ID, diploma’s en/of werkervaring en het raadplegen van het centraal insolventieregister. 
Als je hier vragen over hebt, kan je deze stellen aan de hierboven vermelde recruiter.