Studievereniging BOW

Lieve leden van S.V.T.B. Curius,

Het is mij een eer om dit stuk voor u allen te mogen schrijven. Het is naast een eer ook nog eens bijzonder om halverwege april een stukje te schrijven met het thema Valentijnsdag. Gelukkig bestaat er zoiets als artistieke vrijheid en kan ik alsnog lekker schrijven wat ik wil. Het thema Valentijnsdag is niet alleen relevant op die ene donkere en grauwe winterdag in februari, maar ook op een mooie zomerse aprildag, om een diepgewortelde liefde of een prille flirt aan de oppervlakte te brengen.

Als ik de relatie van onze Nijmeegse Studievereniging BOW met jullie mooie vereniging Curius uit Delft moet omschrijven, dan kies ik toch meer voor de diepgewortelde liefde dan voor de prille flirt. Dat betekent gelukkig totaal niet dat onze liefde is geëvolueerd tot een koude verstandshouding, omdat het spannende er wel af zou zijn. Natuurlijk, we zijn beide verenigd in het Landelijk Overlegorgaan Bestuurskundeverenigingen en zijn op die manier wel degelijk op elkaar aangewezen.

Toch is onze relatie alles behalve saai, zeker omdat we op het eerste gezicht nogal verschillen. Het ligt wat voor de hand om de komende tekstgedeeltes volledig te wijten aan het feit dat Technische Bestuurskunde en onze normale variant van deze mooie studierichting behoorlijk verschillen. Juist daarom kan onze relatie in de toekomst nog bijzonder nuttig zijn: Wij vullen elkaar goed aan en hebben elkaar ook nodig. Wij zouden het liefdescliché 1+1=3 kunnen gaan bewijzen. Bovendien kunnen wij nog genoeg van elkaar leden en daar is het LOB een mooie platform voor.

Een ander verschil is de grootte van onze verenigingen. Deals met bedrijven als Dell en Shell zijn voor ons helaas vaker uitzondering dan de regel. Toch kan de plaatselijke patatboer als sponsor ook mooi en waardevol zijn. Voor wie van u denkt dat dit echt een van onze sponsoren is: Dit is natuurlijk flauwekul, maar in bescheidenheid kunnen wij jullie wellicht nog wat tips geven. Hierbij verwijten we jullie absoluut geen arrogantie, integendeel, maar het gevaar van succes zal altijd zijn dat je teveel in de wolken gaat lopen.

Curius en BOW vullen elkaar goed aan, maar we moeten natuurlijk ook genoeg overeenkomsten hebben om samen klaar te zijn voor de toekomst, in zowel de goede, als slechte tijden. Gelukkig hebben wij genoeg raakvlakken. Een belangrijke overeenkomst is de leeftijd van onze beide verengingen. We zijn nagenoeg even oud, toch niet geheel onbelangrijk voor een succesvolle en gelijkwaardige liefdesrelatie. Daardoor zijn wij allebei op het punt dat het fundament onder onze verenigingen bijna af is en dat het nu gaat om verbeteren en professionaliseren. Dan denk ik meteen aan het laatste onderwerp van dit schrijven, namelijk het Landelijke Congres der Bestuurskunde. We willen jullie van harte proficiat wensen met het binnen slepen van het Landelijk Congres der Bestuurskunde. Het organiseren van een congres als het LCB is natuurlijk een mooie proeve van bekwaamheid en een mooie stap voor jullie vereniging.

Voordat het Landelijke Congres der Bestuurskunde vertrekt naar het mooie Delft, is het eerst nog de beurt aan Nijmegen om een fantastisch en inspirerend congres neer te zetten. Dat dat gaat lukken kan ik u alvast vertellen. Ik kan u allen van harte aanbevelen om eind mei naar Nijmegen te trekken, zodat u alvast weet wat u volgend jaar te wachten staat. Bovendien is het natuurlijk nooit verkeerd om weer wat extra tijd en energie te steken in onze lat-relatie. Buiten dat, er staat een zeer interessant en inspirerend congres op uw bezoek te wachten. Voor meer informatie wil ik u allen met enige spoed verwijzen naar http://www.lcb.nl.

Ik hoop u allen op 20 en 21 mei te mogen begroeten in Nijmegen. Als het aan ons ligt zal dan de liefde tussen ons nog verder opbloeien en zullen de vonken er van af gaan spatten. Vanuit Nijmegen zorgen wij wel voor de organisatie, u hoeft alleen op te komen dagen.

Met amicale hoogachting,

Ook namens Maud, Niels, Rico en Charley

Haiko Vink
Voorzitter Studievereniging BOW 2014-2015