Industria

Pursuing Excellence.

In 1963 werd door enkele studenten Industria opgericht, de Studievereniging voor Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Inmiddels is de vereniging, als de oudste en meest gerenommeerde bedrijfskundige studievereniging van Nederland, met ongeveer 1300 leden uitgegroeid tot één van de grootste en meest professionele verenigingen van Eindhoven. Industria, wat ‘ijver’ in het Latijn betekent, heeft als hoofddoel het behartigen van de belangen van studenten Technische Bedrijfskunde in de ruimste zin van het woord.

Om dit te verwezenlijken, biedt Industria jaarlijks een groot pakket kwalitatieve activiteiten. Om al deze activiteiten in goede banen te leiden wordt Industria gemanaged door een bestuur, bestaande uit een zestal studenten, die fulltime de dagelijkse coördinatie en supervisie over de vereniging op zich nemen. De operationele vormgeving van de activiteiten ligt in de handen van ongeveer 300 studenten, georganiseerd in een vijfendertigtal commissies.

Ieder jaar krijgt Industria zo’n 394 aanvragen binnen om stukjes te schrijven voor een jaarboek van een bevriende of andere vereniging. Al die ‘mooie’ verenigingen hebben leuke commissies (voor populaire verenigingen lees ‘cie’s’) opgericht om een super vet jaarboek in elkaar te zetten. Wat daar natuurlijk bij hoort is een uniek thema. Zoals jullie kunnen lezen heeft iedereen zich natuurlijk netjes aan het thema “Valentijnsdag” heeft gehouden. Omdat wij graag meedenken met de medemens en weten dat jullie helemaal niet staan te wachten op zó veel hetzelfde gelul heb ik voor jullie afgeweken van deze standaard. Ik heb gekozen voor het thema Pursuing Excellence wat eveneens het thema is van ons zeer gewaardeerde 51e bestuur.

Streven naar het excellente, dat is waar wij als vereniging een steentje aan bij proberen te dragen. Studenten die het uiterste uit hun studie, carrière en studentenleven willen halen zijn bij Industria meer dan welkom. Dit komt tot uiting bij de evenementen die we dit jaar georganiseerd hebben zoals een Congres voor 200 deelnemers, een TEDx event voor 130 geïnteresseerde, een skitrip voor 90 wintersporters en een gala voor 370 feestgangers. Om maar wat te noemen uit verscheidenheid aan activiteiten.

Bedankt voor het leuke jaar en het prettige contact dat we als verenigingen met elkaar hebben gehad.

Namens het 51e bestuur van Industria, Technisch Bedrijfskundige studievereniging:

Robbert van Genuchten

Voorzitter: Robbert van Genuchten
Secretaris: Jochem Kamst
Penningmeester: Elke Merx
Commissaris Externe Betrekkingen: Dylan Rijnen
Commissaris Onderwijs: Justin van Heel
Project Manager: Joep van den Bogaert