Concept

Lief Curius,

Valentijn is het thema waarover jullie ons vroegen een stukje te schrijven. Hoe is het tot stand gekomen dat ConcepT een liefdesverhaal schrijft aan Curius. Concept, studievereniging voor Civiele Techniek aan de Universiteit Twente is ontstaan uit studiestromen Civiele Techniek bij de studierichtingen Bestuurskunde en Bedrijfskunde. In 1989 besloten enkele van deze technische bedrijfskunde- en Bestuurskunde studenten hun krachten bundelen ten behoeve van het organiseren van activiteiten voor civieltechnisch georiënteerde studenten aan de Universiteit Twente. Zo geschiedde het dat op 24 januari 1990 ConcepT werd opgericht. Onze geschieden met Bestuurskunde heeft er toe geleid dat deze studie voor altijd een speciaal plekje in ons Civiel hart heeft. Nog altijd onderscheidt Civiele Techniek in Twente zich door ingenieurs op te leiden die enerzijds een grondige kennis hebben van civieltechnische oplossingen, en anderzijds ook de processen kan beheersen die tot deze oplossingen leiden, en dan zowel de beleidsprocessen al de beheersprocessen. Een unieke combinatie van m\Management en Techniek. Wij vormen de schakel tussen burgers en macht.

1e couplet ConcepT lied
Civielers uit Twente met de wijsheid in pacht
Wij vormen de schakel tussen burgers en macht
Ons streven perfectie, dat is hier normaal
Civielers uit Twente, wij zijn geniaal

Met romantiek zijn Civielers niet altijd even goed, maar liefde en binding daar weten we alles van. Een van de meest sprekende Civiele liefdes en tevens een verbinding is de brug. Door de jaren heen zijn er over de hele wereld vele prachtige bruggen gebouwd. Bruggen bouwer dat doen we al jaren met heel veel gemak.

2e couplet ConcepT lied
Sinds 1990 prominent overal
Wij hebben een mening en spuwen ons gal
Bouwen en water, verkeer is ons vak
Dit doen wij al jaren, met heel veel gemak

Wij begrijpen natuurlijk ook wel dat niet iedereen die voor ons vanzelfsprekende liefde voor bruggen deelt. We willen jullie graag deze liefde leren begrijpen, daarom hier een overzicht van de mooiste, gaafste, grootste en geiltste bruggen ter wereld.