Bestuurskundige Interfacultaire vereniging Leiden

Waarde lezer, lief zusje,

Zoals elk jaar valt het de secretaris van de B.I.L. de eer ten dele om een stukje voor de almanak van onze lieve zusjes te schrijven, zo ook voor Curius.

De schrik zat er bij ons dan ook goed in toen we ontdekten dat Curius niet langer een almanak zou gaan maken maar over zou stappen op een digitale replacement, de bij u vast wel bekende “ExpoCie”. Nieuwsgierig als wij zijn namen we gauw een kijkje en we geven eerlijk toe, het ziet er gelikt uit. Prachtig allemaal. Diep in ons hart voelden we echter toch een klein beetje pijn over het verdwijnen van toch wel een prachtige traditie, de jaarlijkse almanak die je daadwerkelijk vast kan houden. Maar eerlijk is eerlijk, de vervanging doet niet onder voor de gemiddelde almanak.

Ik dwaal af. Mij is namelijk gevraagd een stukje te schrijven met als leidend thema “Valentijnsdag”. Zeker een origineel thema, of het hele jaar door toepasselijk blijft is echter zeer de vraag. Ik zal het daarom iets algemener benaderen: “Bestuursliefde”. Want wat is er in een bestuursjaar nou mooier dan de liefde voor je medebestuurders en de liefde voor je vereniging? Tuurlijk, af en toe denk je “waarom ben ik hier in godsnaam aan begonnen?!”, maar wanneer je met je bestuursgenoten het glas heft bij wederom een succesvol georganiseerde en drukbezochte activiteit weet je weer waarom.

En de B.I.L. als vereniging kent nog een andere liefde: de lieve zusterverenigingen, waar Curius natuurlijk niet mag ontbreken. Of je zusjes je nou uit de problemen helpen, al hun bier over je heen gooien en je cadeaus proberen te stelen op een constitutieborrel of van je verliezen in het LOB-klassement, het is een liefdevolle groep waar je als bestuur altijd op kan terugvallen.

Dit was wel weer genoeg gezwijmel. Ik zie ernaar uit de ExpoCie verder te bewonderen als deze helemaal is voltooid.

Almanak foto